Logo

Ősbemutató a Jászaiban

Nálunk debütál a Vérző Patak!

2018. április 10.

Ősbemutató a Jászaiban

Arany János Ágnes asszony című balladáját valószínűleg mindenki ismeri, de ilyen formában még sosem találkozhatott vele senki!

 

Fodor Zoltán Társulata, az Inversedance már ismerős lehet a Jászai Mari Színház közönségének, hiszen a korábbi években három gyermek- és egy vendégelőadáson is láthatták őket – a kicsik szívét a Vuk, a Vackor kalandjai és az Elvarázsolt kastély előadásokkal hódították meg, a felnőttek pedig a tavalyi évadban a Messiás.ma című produkcióban találkozhattak velük.

 

Ezúttal igazi különlegességgel érkeznek a Jászai Mari Színházba, ugyanis egy ősbemutatóval készülnek a tatabányai közönségnek!

 

A Vérző Patak műfaját tekintve táncballada, azaz Arany János klasszikusát táncos formában élhetjük meg újra.

 

Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából készítette el a társulat, a „VÉRZŐ PATAK” című új bemutatóját a költő Ágnes asszony című balladája nyomán.
Az örökérvényű témát, bűn és bűnhődés témakörét sokan, sokféleképpen feldolgozták már,kezdve a bibliai édenkertben való bűnbe eséstől. Az Ágnes asszony lélektani ballada azonban túlmutat a bűnön és a törvény által, vagy egy felsőbb erő által kiszabott büntetésen.


Önmagához a lélekhez tér vissza, melyet felemészt a kitörölhetetlen emlékezet terhe. Ezt, az Arany János által csodálatosan megfogalmazott őrjítő állapotot, a természetnek ezt a szomorú, mégis a kiegyenlítődés felé vezető törvényét hivatott a „Vérző patak” minél érzékletesebben bemutatni.


Szerkezetileg a darab végigköveti a ballada cselekményét, ám a tánc és a mozgás adta kifejezésmód lehetőségeit kihasználva fogalmazásmódjában elvontan, elrajzoltan, vagy épp minimális szimbolikával szerkesztve visz végig a koreográfia a történeten.

 

Következő előadások

»
04.23
hétfő

Tersánszky Józsi 

Misi mókus kalandjai
zenés bábjáték

10:00

Kamaraszínház
Micimackó bérlet 1.

Tersánszky Józsi 

Misi mókus kalandjai
zenés bábjáték

14:30

Kamaraszínház
Kincskereső bérlet 3.

»
04.24
kedd

Közösségi média

Kövesse Ön is a színházat a Facebookon és tekintse meg az előadásokhoz, eseményekhez kapcsolódó videófelvételeket a színház YouTube csatornáján!

FacebookYoutube
TwitterInstagram

Hírlevél

Iratkozzon fel Ön is a Jászai Mari Színház, Népház hírlevél szolgáltatására, hogy ne maradjon le a színházzal kapcsolatos legújabb információkról!

»
·
»
·
Ősbemutató a Jászaiban
JMSZ épület

Impresszum            

© 2014-2018 Jászai Mari Színház · Népház           Minden jog fenntartva.

Fel