Logo

Jön a Nyolc nő - A próbán jártunk

2017. április 4.

Jön a Nyolc nő - A próbán jártunk

Ki ne szeretné a jól megírt klasszikus krimit? A családi titkokat? A vidéki kúriák jellegzetes hangulatát? Robert Thomas nagy sikerű bűnügyi komédiájában mindez szellemes párbeszédekkel és nyolc remek női szereppel egészül ki egy izgalmas és szórakoztató történetben.

 

Egy csinos francia villában karácsonyra készülődnek. Odakint havazik, idebent kávéillat terjeng a levegőben, a család tagjai most ébredeznek. Hazavárják a nagyobbik lányt, Suzont, aki téli vakációra érkezik. A házban az egyetlen férfi Marcel, a milliomos apa, aki együtt él három generációnyi nővel és két női alkalmazottal. (A feleség Gaby, lányai, Suzon és Catherine, az anyós Mamy, a sógornő Augustine, Marcel húga Pierrette (aki hívatlan vendégként toppan be), a házvezetőnő, Madame Chanel és az új szobalány, Louise.) A férfi azonban ezen a reggelen valahogy túl sokáig alszik. Amikor a szobalány bemegy, hogy felébressze, holtan találja, hátában késsel.
Ki ölhette meg?

 

A Nyolc nőben nincs nyomozó, aki apránként kideríti, mi történt. Ebben a házban csak családtagok és alkalmazottak vannak, csak nők, akik a havazás és az ismeretlen tettes mesterkedése miatt el sem tudják hagyni a villát, hogy segítséget hívjanak. A külvilágtól elzárt házban a telefon nem működik, az egyetlen autó is lerobban. Össze vannak zárva! Egymás lehetséges indítékait kezdik el tehát vizsgálni, mert a tettes köztük van. Hamarosan kiderül, hogy mindenkinek van valami takargatni valója, és lett is volna oka a gyilkosságra. Lényegében mindenkiről kiderül valami titok. És ahol nyolc nő egy házban összezárva kutatja a másik gyenge pontját, ott nagyon sokat lehet nevetni. A történet pedig a lehető legváratlanabb, legmeglepőbb fordulattal zárul…

 

A női lélek rejtelmeit jól ismerő szerző, Robert Thomas darabját világszerte hatalmas sikerrel játsszák a színházak. 2002-ben François Ozon parádés szereposztással filmet is forgatott belőle, a színésznők – többek között Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Fanny Ardant, Danielle Darrieux – alakításukért együtt nyerték el az Európai Filmdíjat (Legjobb női alakítás) és a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál díját (Kiemelkedő Művészi Teljesítmény díja).

Multimédia

Következő előadások

»
03.20
kedd

Jevgenyij Svarc 

Az elvarázsolt testvérek
bábjáték

9:00

Nagyszínpad
Vuk bérlet

Jevgenyij Svarc 

Az elvarázsolt testvérek
bábjáték

10:30

Nagyszínpad
Bubó bérlet

Fazekas Mihály -  

Lúdas Matyi akkor és most
zenés mesemondás

14:30

Kamaraszínház
Gulliver bérlet 2.

Közösségi média

Kövesse Ön is a színházat a Facebookon és tekintse meg az előadásokhoz, eseményekhez kapcsolódó videófelvételeket a színház YouTube csatornáján!

FacebookYoutube
TwitterInstagram

Hírlevél

Iratkozzon fel Ön is a Jászai Mari Színház, Népház hírlevél szolgáltatására, hogy ne maradjon le a színházzal kapcsolatos legújabb információkról!

»
·
»
·
Jön a Nyolc nő - A próbán jártunk
JMSZ épület

Impresszum            

© 2014-2018 Jászai Mari Színház · Népház           Minden jog fenntartva.

Fel